5 Food Photography Tips! The key is…

Sigur ai impresia că dacă nu ai o cameră foto scumpă, nici nu are rost să încerci să faci poze mai bune. Nu contează ce aparat ai, foloseşte aceste trucuri ca să ai fotografii reuşite:

DSC_0143

1.Cheia succesului este lumina!

Lumina este cel mai bun factor care determină calitatea pozelor tale.  Un impact serios asupra imaginilor o face doar dacă te muţi dintr-un spaţiu întunecat într-unul plin de lumină, lumină naturală sau lumină artificială. De exemplu am făcut aceste fotografii în bucătărie, unde nu era soare şi am fost nevoită să aprind lumina, însă lumina artificială nu este cea mai bună. Aşa că am pus fructul în faţa geamului, iar poza s-a îmbunătăţit instant, nu crezi?

DSC_0010.JPG

DSC_0016.JPG

2. Unghiul din care faci poza este de asemenea important

Dacă faci poze cu lumina venind din faţa grefei culorile sunt mult mai saturate, din spate imaginea va avea contrastul mare, iar din lateral va avea puţin din ambele, va avea un contrast mai bun şi este uşor iluminat.

DSC_0157.JPG

DSC_0149.JPG

3. Foloseşte elemente de decor care se potrivesc cu mâncarea pe care o fotografiezi

Am ales grapefruit deoarece are o culoare intensă şi am aşezat lângă fruct acadele roşii, care vizual dau foarte bine. Trebuie să folosim puţine elemente încât subiectul principal să rămână grefa.

DSC_0159.JPG

DSC_0024.JPG

DSC_0002.JPG

DSC_0161.JPG

4.Fotografia să fie cât mai clară, nu blurată

Camerele mici au astfel de probleme, aşa că ţine coatele pe lână corp, ca să nu mişti aparatul foto. Cel mai bine ar fi să utilizezi un trepied sau să pui telefonul/aparatul pe temporizator. De multe ori neclaritatea apare atunci când apeşi declanşatorul.

DSC_0144.JPG

5.Editează pozele

Foarte rar iese o fotografie perfectă doar din aparat şi mai ales daca nu eşti un fotograf experimentat trebuie neaparat să editezi pozele. De multe ori camera nu scoate culorile clare, aşa cum le vezi cu ochiul liber. Imaginea din dreapta nu este editată deloc, iar imaginea din stanga are contrast, claritate, culoare, etc. Sunt foarte multe aplicaţii pe care le poţi folosi în editarea pozelor. Se vede diferenţa, nu?

DSC_0157-horzy

DSC_0156

DSC_0147

DSC_0155

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s